BAYSHORE RESIDENCE

BAYSHORE RESIDENCE

RESIDENTIAL I DESIGN-BUILD

St. Petersburg, Florida

2014 — AIA Gulf Coast Design Award

2012 — AIA Gulf Coast Design Award

2011 — AIA Tampa Bay Unbuilt Design Award

The house is located on the shores of Tampa Bay. On the bay side, the roof extends 30 feet beyond the conditioned enclosure. The roof is held on one side by a pair of exposed concrete columns aligned with the existing dock. The large overhanging plane folds down to become a wing wall, shielding a power plant from view. The concrete columns, the roof, and the wing wall all taper towards the desired view.

Three linear openings including a skylight over the double height living space are cut into to roof and the wing wall. They provide framed views of the sky and reinforce the orientation toward the Bay. All of the private spaces are arranged around the double height volume of the living and dining room. The living is sunken 24”. This allows for a slight spatial separation between the living and the dining and between the living terrace and the master bedroom terrace.

BAYSHORE RESIDENCE

BAYSHORE RESIDENCE

RESIDENTIAL I DESIGN-BUILD

St. Petersburg, Florida

2014 — AIA Gulf Coast Design Award

2012 — AIA Gulf Coast Design Award

2011 — AIA Tampa Bay Unbuilt Design Award

The house is located on the shores of Tampa Bay. On the bay side, the roof extends 30 feet beyond the conditioned enclosure. The roof is held on one side by a pair of exposed concrete columns aligned with the existing dock. The large overhanging plane folds down to become a wing wall, shielding a power plant from view. The concrete columns, the roof, and the wing wall all taper towards the desired view.

Three linear openings including a skylight over the double height living space are cut into to roof and the wing wall. They provide framed views of the sky and reinforce the orientation toward the Bay. All of the private spaces are arranged around the double height volume of the living and dining room. The living is sunken 24”. This allows for a slight spatial separation between the living and the dining and between the living terrace and the master bedroom terrace.

BAYSHORE RESIDENCE

BAYSHORE RESIDENCE

RESIDENTIAL I DESIGN-BUILD

St. Petersburg, Florida

2014 — AIA Gulf Coast Design Award

2012 — AIA Gulf Coast Design Award

2011 — AIA Tampa Bay Unbuilt Design Award

The house is located on the shores of Tampa Bay. On the bay side, the roof extends 30 feet beyond the conditioned enclosure. The roof is held on one side by a pair of exposed concrete columns aligned with the existing dock. The large overhanging plane folds down to become a wing wall, shielding a power plant from view. The concrete columns, the roof, and the wing wall all taper towards the desired view.

Three linear openings including a skylight over the double height living space are cut into to roof and the wing wall. They provide framed views of the sky and reinforce the orientation toward the Bay. All of the private spaces are arranged around the double height volume of the living and dining room. The living is sunken 24”. This allows for a slight spatial separation between the living and the dining and between the living terrace and the master bedroom terrace.

BAYSHORE RESIDENCE

BAYSHORE RESIDENCE

RESIDENTIAL I DESIGN-BUILD

St. Petersburg, Florida

2014 — AIA Gulf Coast Design Award

2012 — AIA Gulf Coast Design Award

2011 — AIA Tampa Bay Unbuilt Design Award

The house is located on the shores of Tampa Bay. On the bay side, the roof extends 30 feet beyond the conditioned enclosure. The roof is held on one side by a pair of exposed concrete columns aligned with the existing dock. The large overhanging plane folds down to become a wing wall, shielding a power plant from view. The concrete columns, the roof, and the wing wall all taper towards the desired view.

Three linear openings including a skylight over the double height living space are cut into to roof and the wing wall. They provide framed views of the sky and reinforce the orientation toward the Bay. All of the private spaces are arranged around the double height volume of the living and dining room. The living is sunken 24”. This allows for a slight spatial separation between the living and the dining and between the living terrace and the master bedroom terrace.

BAYSHORE RESIDENCE

BAYSHORE RESIDENCE

RESIDENTIAL I DESIGN-BUILD

St. Petersburg, Florida

2014 — AIA Gulf Coast Design Award

2012 — AIA Gulf Coast Design Award

2011 — AIA Tampa Bay Unbuilt Design Award

The house is located on the shores of Tampa Bay. On the bay side, the roof extends 30 feet beyond the conditioned enclosure. The roof is held on one side by a pair of exposed concrete columns aligned with the existing dock. The large overhanging plane folds down to become a wing wall, shielding a power plant from view. The concrete columns, the roof, and the wing wall all taper towards the desired view.

Three linear openings including a skylight over the double height living space are cut into to roof and the wing wall. They provide framed views of the sky and reinforce the orientation toward the Bay. All of the private spaces are arranged around the double height volume of the living and dining room. The living is sunken 24”. This allows for a slight spatial separation between the living and the dining and between the living terrace and the master bedroom terrace.

BAYSHORE RESIDENCE

BAYSHORE RESIDENCE

RESIDENTIAL I DESIGN-BUILD

St. Petersburg, Florida

2014 — AIA Gulf Coast Design Award

2012 — AIA Gulf Coast Design Award

2011 — AIA Tampa Bay Unbuilt Design Award

The house is located on the shores of Tampa Bay. On the bay side, the roof extends 30 feet beyond the conditioned enclosure. The roof is held on one side by a pair of exposed concrete columns aligned with the existing dock. The large overhanging plane folds down to become a wing wall, shielding a power plant from view. The concrete columns, the roof, and the wing wall all taper towards the desired view.

Three linear openings including a skylight over the double height living space are cut into to roof and the wing wall. They provide framed views of the sky and reinforce the orientation toward the Bay. All of the private spaces are arranged around the double height volume of the living and dining room. The living is sunken 24”. This allows for a slight spatial separation between the living and the dining and between the living terrace and the master bedroom terrace.