USF GRAPHICSTUDIO

USF GRAPHICSTUDIO

EDUCATIONAL | UNIVERSITY OF SOUTH FLORIDA

Tampa, Florida 

Graphicstudio is a university-based workshop engaged in a unique experiment in art and education. Their philosophy of providing artists with the freedom to experiment and pursue new directions to advance their practice, matched with an exceptionally talented faculty and staff, has attracted world-renowned contemporary artists to the University of South Florida (USF) campus in Tampa.

Our proposal is generated from the idea of maintaining a definitive edge on the west side of USF’s main campus as well as taking advantage of the views further south of a large pond lined with cypress trees and live oaks. To accomplish this, the south side façade is completely glazed to allow the studios the maximum amount of natural light while framing their views out towards the south with its large roof canopy. Offices and conference rooms are situated on the north façade – where a large cantilever is extended out towards the center of campus to create a bold welcoming gesture into the design for its visitors. The gallery spaces occupies a dynamic three-story atrium between two separate wings, also serving as circulation to the various studio and workshop spaces throughout the design.

USF GRAPHICSTUDIO

USF GRAPHICSTUDIO

EDUCATIONAL | UNIVERSITY OF SOUTH FLORIDA

Tampa, Florida 

Graphicstudio is a university-based workshop engaged in a unique experiment in art and education. Their philosophy of providing artists with the freedom to experiment and pursue new directions to advance their practice, matched with an exceptionally talented faculty and staff, has attracted world-renowned contemporary artists to the University of South Florida (USF) campus in Tampa.

Our proposal is generated from the idea of maintaining a definitive edge on the west side of USF’s main campus as well as taking advantage of the views further south of a large pond lined with cypress trees and live oaks. To accomplish this, the south side façade is completely glazed to allow the studios the maximum amount of natural light while framing their views out towards the south with its large roof canopy. Offices and conference rooms are situated on the north façade – where a large cantilever is extended out towards the center of campus to create a bold welcoming gesture into the design for its visitors. The gallery spaces occupies a dynamic three-story atrium between two separate wings, also serving as circulation to the various studio and workshop spaces throughout the design.